Избрани Новини

ГЕРБ преизбра единодушно Бойко Борисов за председател и поиска предсрочни избори

Политика

13-03-2022, 14:11

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

За зам.-председатели бяха избрани Даниел Митов и Томислав Дончев

ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията. Това се случи по време на Национално събрание, което се провежда днес в зала 3 на Интер Експо Център в София.

Бившият премиер беше единственият кандидат за поста и бе единодушно преизбран за председател с 943 гласа, без против и въздържали се.

В събитието участват около 1000 делегати и гости от всички областни структури на партията в страната, ръководството на ГЕРБ, народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети от ГЕРБ. Специален гост е председателят на групата на ЕНП в европарламента Манфред Вебер.

"И аз като Вежди – чакам да се пенсионирам, но вижте какво става навън. По време на война командирите не се сменят, затова предлагам Томислав Дончев и Дани Митов за зам.-председатели. Те са хора от нас. Доказали са своите качества, обичат ГЕРБ, хората и народа си от душа“, предложи той.

Членове на Изпълнителната комисия влизат още Делян Добрев, Живко Тодоров, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Цвета Караянчева, Иван Тотев, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Тодор Тодоров, Вежди Рашидов, Тодор Кръстев, Илтер Бейзатов.

Освен това делегатите приеха декларация, с която поискаха смяна на властта и явяване на предсрочни избори.

Ето нейния пълен текст:

"Ние, делегатите на VII Национално събрание на ГЕРБ отчитаме, че:

След десетилетие на стабилност, икономически растеж, активна политика за модернизация и развитие, съчетана с поддържане на нисък дълг, Бълария е изправена пред редица кризи:

- Политическа нестабилност в страната и липса на ефективно взаимодействие между институциите;

- Разделено общество;

- Растящи от година цени на енергоносителите, които предизвикват мащабна ценова криза и безпрецедентна след 1997 година инфлация, по-висока от средната за Европа;

- Чудовищна война, която се разрства близо до нашите граници и предизвиква глобална несигурност;

След двугодишните усилия за отстраняването на ГЕРБ от политическия живот на страната, новата коалиция на омразата се опитва да лиши стотици хиляди български граждани от политическите им права и политическото им представителство. След 30 години демокрация, силовите структури на държавата репресират хора, заради политическите им уебеждения. Резултатът от тези усилия е, че в момент на политически, икономически, социални, здравни и геополитически предизвикателства, българското общество е разделено, обезверено и отслабено.

В тази ситуация, България се управлява от правителство и управляващо мнозинство, които нямат програма, кадрови потенциал и адекватни цели. В съдбовен исторически момент като днешния, управлението на България е поверено на коалиция между авантюристи, популисти, социалисти и псевдодемократи, които са обединени единствено от омразата си към ГЕРБ. Резултатът от тази управленска конструкция е, че правителството не само не е в състояние да разреши нито една от кризите, които протичат в българското общество, но и ги усложнява и задълбочава.

Взимайки предвид тези факти, Националното събрание на ГЕРБ възлага на Изпълнителната комисия:

1. Заедно с ПГ на ГЕРБ – СДС да работи за ново управление на страната, което да възстанови стабилността, политическия и междуинституционалния диалог, да създаде условия за икономическа и социална сигурност за гражданите и да отстоява геополитическата ориентация на България като страна член на ЕС и НАТО;

2. Да сформира постоянни екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България и във всеки един момент да имат готовност да предложат управленски решения за бърз и ефективен отговор на предизвикателствата, пред които е изправена страната ни;

3. Да изгради постоянно действащ национален предизборен щаб, който заедно със структурите на партиията, в кратък срок, да представи стратегия за явяване на предсрочни избори;

Длъжни сме да покажем, че безвремието на отрицанието и омразата имат алтернатива. Че България има нужда от политически модел, който предполага свободен избор, ясна отговорност и силно лидерство. Че надеждата за по-добър живот може да се състои само във волята за изграждане, а не в инстинкта за разрушение."

Вижте повече във видеото:



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов