Избрани Новини

Доброволческата кухня за бедни в Благоевград отново приласка наши съграждани

Нахрани ги с богато меню за празничния ден

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите наши съграждани.

"Мина едно интензивно и благодатно дежурство на двата екипа. Сготвихме леща с праз и гъби. Подготвихме, както подобава за празника на св.вмчк. Теодор Тирон, коливо- 25 кг,  пшеница със стафиди и благинки. Изпържихме мекици - повече от 200 броя станаха от 6 кг брашно. За здраве бяха дарени и банани. Едно богато меню за празничния ден. Порциите бяха над 200. Нарязахме 20 кг лук и 20 кг моркови.

Благодаря на всички и особено на Андрей и Милен, който ни показа как се работи в Англия и на доброволката от Полша, която не се уплаши от многото задачи.
Всемилостивият Бог няма да ни остави, да не се страхуваме от нищо!", споделиха организаторите.

Шеста година вече Доброволческата кухня за бедни в Благоевград храни всяка събота нашите социално слаби съграждани - без помощта на общински или държавни институции. Само благодарение на щедростта и милосърдието на съмишленици и добри хора, готови да разделят залъка си с този, който го няма.

Шеста година млади и възрастни доброволци работят в кухнята през почивните дни - без възнаграждение, без претенции за слава или потупване по рамото! Правят го от сърце и с вяра!

Поклон пред отзивчивите им сърца!

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавата и Общината и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)