Избрани Новини

220 порции храна раздаде тази събота Кухнята за бедни

Вече шеста година храм "Св.Николай Мирликийски" в квартал "Грамада" храни бедните

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите наши съграждани.

"Днешното дежурство премина спокойно. Менюто беше пиле с ориз и зеленчуци, шоколадови вафли и хляб. Раздадохме цялата храна, 220 кофички. Благодаря на всички, които се включиха в приготвянето и раздаване на храната", споделиха организаторите.

Шеста година вече Доброволческата кухня за бедни в Благоевград храни всяка събота нашите социално слаби съграждани - без помощта на общински или държавни институции. Само благодарение на щедростта и милосърдието на съмишленици и добри хора, готови да разделят залъка си с този, който го няма.

Шеста година млади и възрастни доброволци работят в кухнята през почивните дни - без възнаграждение, без претенции за слава или потупване по рамото! Правят го от сърце и с вяра!

Поклон пред отзивчивите им сърца!

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавата и Общината и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов