Избрани Новини

Гърция премахва ковид-сертификата за Великден

Няколко държави вече премахнаха сертификата за ваксинация

Въпрос на време е да се премахне сертификатът за ваксинация в Гърция не просто защото Гърция следва какво правят другите европейски страни, а защото условията го изискват, пишат гръцки медии. Експертната комисия ще обсъжда въпроса на следващите телеконференции съвсем скоро. Ако показателите на пандемията са задоволителни, сертификатът ще се премахне и това най-вероятно ще стане преди Великден.

Правителствената информация от друга страна отбелязва, че в непосредствените планове е, че няма пречки пред туризма, особено тази година, когато Гърция е толкова нуждаеща се и затова единственият начин е премахването на сертификата за ваксинация за всички.

Въпреки че през последните дни пандемията в определени региони отново се покачи, експертите се надяват, че ще се намали допълнително разпространението на вируса.

Няколко държави вече премахнаха сертификата за ваксинация. Великобритания, Шотландия, Нова Зеландия, Франция, Дания и Израел са само част от тях, а Гърция е следващата.

В момента от 7.02.2022 г. и без възрастово ограничение всички, които са били ваксинирани и е изминал период от най-малко седем месеца от прилагането на втората доза или, в случай на еднодозови ваксини, три (3) месеца от прием на единична доза, се считат за напълно ваксинирани само ако са получили бустер дозата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов