Избрани Новини

Гледаме спектакъла "Искам да кажа…" по Алън Ейкбърн

Представя го Асоциацията за изкуство и младежки инициативи "Студията“

Асоциацията за изкуство и младежки инициативи „Студията“ ще представи на сцената на Куклен театър - Благоевград тази вечер спектакъла „Искам да кажа…" по Алън Ейкбърн.
„Искам да кажа…“ е драматично-куклено представление по мотиви от бляскавата комедийна миниатюра на английския драматург Алън Ейкбърн „Разговор в парка“ в превод на Искра Николова.
Спектакълът се занимава със стремежа и невъзможността ни да постигнем успех в общуването помежду си. Героите се срещат на една пейка в парка и се опитват да споделят живота си, но за съжаление са смешно-тъжни в този свой опит. А какво би станало, ако човекът, с когото искаме да говорим, откликва на нашите очаквания, а не е затворен единствено в собствените си проблеми? Какво би станало, ако чуваме, когато ни говорят, ако ни чуват, когато говорим? Дали няма да станем по-добри и обичащи?… В идеалния свят на мечтите ни ние сме свързани със себе си, с другия, с живота.
Спектакълът съчетава бляскавата работа на актьорите в изграждането на характерите, майсторско владеене на импровизирани кукли и пластика.
За своя свят на мечтите ни разказват актьорите Атанас Димитров, Дияна Георгиева, Валентин Митев, Ивета Маринова и Мартин Пашов.
Постановка Светослав Добрев, пластика Диана Досева.
Времетраене: 1ч.10 мин.
Билети на касата на театъра един час преди представлението.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов