Избрани Новини

Ловешкият театър гостува в Дупница с "Испанска афера"

Пиесата е написана по действителен случай

Драматичен театър - Ловеч гостува на ОбДТ "Невена Коканова", Дупница с постановката "Испанска афера" от Жорди Галсеран. Представлението ще се играе на 2 март /сряда/ от 19.00 часа.
Написана по действителен случай, „Испанска афера“ предава реалната история за гръмкия, ироничен и показателен за съвременното общество провал на млад политик от каталонското правителство. Комедия за едни и трилър за други, измамата в съвременния свят е превърната в увлекателен сценичен разказ от талантливия постановъчен екип на Ловешкия театър, на чиято сцена Калин Врачански трансформира в комедия дори и най-нелепите обрати на човешката съдба.
Известен в България с „Методът Грьонхолм“, испанският драматург Жорди Галсеран е носител на множество награди за театър и литература. В „Испанска афера“ той разглежда фината ирония между корист и наивност с майсторски усет над ефекта на смеха.
Автор Жорди Галсеран, ловеч Иван Савов, сценография и костюми Мария Диманова, композитор Асен Аврамов, хореография Ана Митева.
Участват Калин Врачански, Николета Малчева, Богомила Николова, Йоана Кирчева, Георги Трайков, Тодор Беров, Ленко Гурков.
Представлението ще се проведе при при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.
Билети на касата на ОбДТ "Невена Коканова".
Цена на билетите -10, 12 и 15 лв.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов