Избрани Новини

"Автобусът на надеждата“ потегля следващата седмица

Клубният автобус на "Пирин" ще се отправи към границата на Молдова с Украйна, където ще разтовари хуманитарната помощ

Клубният автобус на Пирин, с който ще бъде пренесена хуманитарна помощ за пострадалите от войната в Украйна, и който ще извози бежанци от военните действия там обратно към Благоевград, ще потегли в рамките на следващата седмица, след като пътуването бе уредено документално. „Автобусът на надеждата“, както фенове на Пирин го наричат, ще се отправи към границата на Молдова с Украйна, където ще разтовари хуманитарната помощ и ще започне извозването към Благоевград на хората, бягащи от войната.

Инициативата е на собственика на ФК Пирин Пол Белогур, като клубът осигурява своя автобус и шофьорите и урежда всички документални въпроси по пътуването, но в доброто дело се включват още няколко страни.

Община Благоевград ще осигури настаняването на бежанците в града, поемайки техните нужди в този изключително труден момент. Както стана ясно още преди няколко дни, плувен клуб Пирин начело с президента  Валентина Атанасова откликна на призива на ФК Пирин и ще помогне със зареждането на автобуса със стоки от първа необдходимост.

Фенове на Пирин ще дадат своя принос, помагайки в товаренето и разтоварването на автобуса, както и в цялостната организация.

От днес, 12 март, стартира кампания за набирането на средства, с които да бъде осигурено горивото за автобуса до молдовско-украинската граница и обратно.

Всеки, който има възможност да помогне за набирането на тези средства, може да го направи, като се свърже с ФК Пирин или Община Благоевград. На двубоя от Първа лига срещу Славия в понеделник, 14 март, на стадион „Христо Ботев“ ще бъдат поставени урни, в които всеки може да дари средства за добрата кауза.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)