Избрани Новини

Прокуратурата разследва палежи на моторно превозни средства в Сандански

Водят се активни действия по установяване на извършителите в Сандански и Ново Делчево

Под ръководството на Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Сандански, се водят разследвания за извършени престъпления по чл. 330, ал. 1 от НК.

Досъдебните производства са образувани във връзка с постъпили сигнали за палежи на моторно превозни средства.

В периода от 02,20 ч. до 02,45 ч. на 5.03.2022 г. в с.Ново Делчево и в Сандански са били запалени два леки автомобила и влекач с две полуремаркета. Установено е, че МПС-тата са собственост на полицейски служители и членове на техните семейства.

Към настоящия момент на мястото на единия от палежите в Ново Делчево е открита туба с жълта течност, чийто състав се установява. Разпитани са свидетели и са освидетелствани над 10 лица. Назначени са експертизи – пожаротехническа, химическа, които следва да установят състава на веществото, използвано за предизвикване на пожарите, и сравнението му с обтривките от ръцете на лицата, задържани в хода на разследването. Прегледани са записи от камерите за видеонаблюдение от местопрестъпленията.

да припомним:

На 5.03.2022 г. около 02:17 часа, в РУ-Сандански е получен сигнал за пожар в база, намираща се в с.Ново Делчево, община Сандански, при който горят лек автомобил „Опел Инсигния“, товарен автомобил „Волво“ с прикачено към него полуремарке и полуремарке. Около 02:57 часа на същата дата в районното управление е съобщено и за горящ лек автомобил „Нисан Терано“, паркиран на ул.„Св.Св. Козма и Дамян“ в Сандански. От работещите по случаите полицейски служители са задържани 12 лица, чиято съпричастност е в процес на установяване. Образувани са досъдебни производства. Работата продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов