Избрани Новини

Директорът на НП "Рила": Ще превърнем Национален парк Рила в място със съхранена природа

Новият директор Владимир Милушев встъпи в длъжност на 2 март

Ще работим да превърнем Национален парк Рила в място със съхранена природа, предлагащо незабравими преживявания за всички посетители. И ще направим така, че тепърва всеки ще научи много завладяващи истории за Рила, чудната ѝ природа и важната роля, която защитените територии имат в опазването на крехкият днес екологичен баланс.
Това са първите думи на новият директор на Дирекция „Национален парк Рила“. Той се казва Владимир Милушев и встъпи в длъжност на 2 март т.г.
Владимир Милушев е магистър по „Стопанисване на горите“, завършил Лесотехническия университет в София. Има повече от 15-годишен опит в сферата на опазването на околната среда. Работил е в Дирекцията на „Природен парк Витоша“, има и предходен опит като експерт в Дирекция „Национален парк Рила“, както и в неправителствения природозащитен сектор в България и Европа. Владимир притежава опит като ръководител и координатор на проекти в областта на проучване и опазване на биоразнообразието, подпомагане на местните общности за устойчиво развитие, международно и регионално сътрудничество в сферата на природозащитата. Одитор е по устойчиво стопанисване на горите по системата FSC. Сертифициран инструктор по стратегическо планиране и оценка на ефективността в управление на околната среда. Активен участник в граждански кампании и протести за опазване на околната среда. Планински водач с повече от 15 годишен опит в българските планини.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)