Избрани Новини

"Пирин" потегля за Варна за гостуването на "Черно море"

В миналия кръг "Пирин" спечели срещу "Арда" с 1:0

Пирин потегля за Варна за гостуването на Черно море от 22-ия кръг на Първа лига. „Орлетата“ ще се опитат да продължат позитивната си серия от резултати, след като записаха три поредни шампионатни победи и общо четири мача без поражение. В миналия кръг Пирин спечели срещу Арда с 1:0 с гола на Антон Карачанаков и по този начин се изкачи на 10-то място в класирането.

Предстоящият съперник Черно море заема 4-то място в подреждането, като в миналия кръг записа успех с 3:0 при гостуването на Локомотив (София). „Моряците“ имат 4 победи, 4 равенства и 2 загуби в 10-те си домакинства до момента през сезона в Първа лига.

На стадион „Христо Ботев“ в първия мач от сезона между двата отбора се получи зрелищно равенство – 2:2. Станислав Костов и влезлият от резервната скамейка Преслав Йорданов се разписаха за нашия отбор, докато два гола за варненци вкара Пабло Алварес – единият от дузпа. Родриго в 42-ата минута и Попев в 87-ата минута получиха червени картони, а в края на мача Васил Панайтов пропусна да се разпише от бялата точка.

„Ще се опитаме да се възползваме от инерцията, която натрупахме благодарение на добрите резултати. Знаем колко труден съперник е Черно море. Те разполагат с добри играчи, както и с опитен и качествен треньор. Не случайно се намират на тази позиция в класирането. Ние имаме нашите кадрови проблеми, но трябва да ги превъзмогнем и да се опитаме да продължим доброто ни представяне. Оптимист съм, че възходът ни ще продължи. Отборът тренира на ниво и сме максимално готови за това трудно гостуване“, заяви старши треньорът на “орлетата” Радослав Митревски пред www.fcpirin.com

Извън групата остават контузените Венцислав Бенгюзов и Николай Бодуров, както и наказаният Станислав Манолев. Главен арбитър на срещата ще бъде Ивайло Ненков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов