Избрани Новини

БЧК подпомага пострадалите от конфликта в Украйна

Най-неотложни са нуждите от нови дрехи, завивки, спално бельо, хигиенни материали

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст, Българският Червен кръст обявява кампания за набиране на материални дарения.
Най-неотложни са нуждите от:
НОВИ
- мъжки, дамски и детски дрехи и обувки;
- спално бельо;
- топли завивки;
- хигиенни материали;
- палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори;
В подкрепа на каузата към всички областни центрове на БЧК са сформирани доброволчески екипи за набиране на дарения. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.
БЧК разбира значението на предоставяните дрехи не просто като базова потребност, но и като важни за запазване на човешкото достойнство. БЧК поддържа бедствен резерв, който може да бъде допълнително предоставен при продължаваща нужда от хуманитарно подпомагане.
Успоредно с тази кампания, Български Червен Кръст -Благоевград стартира кампания за изготвяне на списъци с хора, които имат възможност и желание да настаняват засегнати от действията в Украйна хора.
Необходимо е да се предоставят трите имена, телефон за връзка и капацитет на жилището - колко хора могат да бъдат настанени.
Пунктът за набиране на даренията в Благоевград се намира в склада на Областния съвет на БЧК - Благоевград - адрес: бул."Св.Св. Кирил и Методий" 29 Е, на гърба на сградата.
За допълнителни въпроси телефон за връзка 073885094.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов