Избрани Новини

Община Сандански и хотелиерите приемат един автобус бежанци от Одеса

Общината има готовност да осигури храна, дрехи и лекарства на хората

Кметът на община Сандански - Атанас Стоянов откри бизнес среща "Подпомагане на туризма през 2022 г."
 
Срещата се организира съвместно със Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в града и Българската банка за развитие, които представиха възможностите за директно финансиране на засегнатите от пандемията фирми от хотелиерския и ресторантьорския бранш.

Община Сандански и хотелиерите от града ще посрещнат утре един автобус с украински бежанци. Това обяви кметът Атанас Стоянов по време на среща с бизнеса в хотел "Медите", организирана от TravelNews. „Очакваме около 50 човека от Одеса, които ще настаним в почивни бази на общината и в хотелите. Сандански подава ръка на нашите братя и сестри“, каза той. Общинската база в Сандански е напълно оборудвана, в нея има кухня, стаите са отоплени и е готова да посрещне бежанци. Общината има готовност да осигури храна, дрехи и лекарства на хората, подчерта Атанас Стоянов.

Председателят на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански Илия Пасков допълни, че вероятно ще поемат и втори автобус с бежанци. „Засега изцяло ще бъдат за наша сметка, защото сме съпричастни със случващото се. Надяваме се на бързо разрешаване на конфликта, за да могат хората да се приберат по родните си места“, допълни Пасков. Освен настаняване общината и хотелиерите ще осигуряват храна и вода на бежанците. Според Пасков при по-продължителен конфликт ще трябва да има помощ от държавата и Европейския съюз. „Бизнесът винаги е водещ и изпреварва държавата“, коментира още той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)