Избрани Новини

Лоша организация на главни кръстовища в Благоевград създава риск от инциденти

Почти всички кръгови кръстовища в града не са регулирани адекватно

Лоша организация на движението на конфликтни кръстовища в Благоевград създава опасност от инциденти, алармираха по БНТ инструктори по управление на моторни превозни средства.

Според Георги Календерски, преподавател в учебен център за подготовка на водачи на МПС, почти всички кръгови кръстовища в града не са регулирани адекватно.

Най-често проблемите са свързани с липсата на знаци, което води до неправилно позициониране на автомобилите при навлизането им в кръговите кръстовища, а това създава изкуствена конфликтна точка в самото кръстовище.

Едно от кръговите кръстовища в града от години е в пробна експлоатация и стои с временна маркировка, която е объркваща и подвежда младите водачи. Освен това много от улиците в града се пресичат без каквато и да е маркировка, а е редно да има поне знак за кръстовище на равнозначни пътища, казват автоинструкторите.

Лошата организация пречи и на колите със специален режим на движение като линейки, пожарни и полицейски автомобили, защото се образуват изкуствени тапи, които възпрепятстват бързото им преминаване.

Затова автоинструкторите настояват да се сложат адекватни знаци, за да може шофьорите да се ориентират по-добре и да се намали риска от инциденти.

От община Благоевград изпратиха писмено становище до БНТ, в което посочват, че са запознати с проблема, работи се за разрешаването му и се надяват до края на годината организацията на движението в града да се подобри.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов