Избрани Новини

Благоевград отбелязва 149 години от гибелта на Апостола

Церемонията ще се състои на 19 февруари от 10.30 часа

С полагане на венци и цветя ще бъдат отбелязани 149 години от обесването на националния герой, идеолог и организатор на българската национална революция Васил Иванов Кунчев.
Церемонията ще се състои на 19 февруари от 10.30 часа пред бюст-паметника на Васил Левски на едноименния площад в областния център.
В памет на Дякона ще се проведе и среща-разговор, организирана от Регионална библиотека „Димитър Талев“. Инициативата е под наслов „В памет на Апостола“ и е предвидена за 17 февруари от 13.30 часа в зала „Изкуство“. Участници в нея ще бъдат представители на библиотеката и възпитаници от ПГТЛП "Гоце Делчев" – Благоевград. Библиотекари от отдел „Читални“ ще направят презентация за живота и делото на Левски, а учениците ще разкажат какво знаят на Апостола на свободата.
На следващия ден от 10.30 ч. в Детския отдел ще се проведе рецитал под наслов „Апостолът на свободата“. В него ще вземат участие децата от 3 „А“ клас при II ОУ „Димитър Благоев” с ръководител г-жа Георгиева. В рамките на инициативата учениците ще научат интересни факти за живота и делото на Васил Иванов Кунчев. Предвиден е и рецитал на патриотични стихотворения, посветени на Апостола на свободата.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов