Избрани Новини

В село Баня посрещат българи и македонци

Представителите на бранша увеличават цените за клиентите си с до 20%

"В условията на пандемия и шокови цени разходите ни се увеличиха драстично. За миналия месец разходите за електроенергия са се увеличили три пъти, сериозно е и увеличението на цените за отопление с нафта", каза за Радио Благоевград Мария Юрганчева, собственичка на хотел в разложкото село Баня. Тя уточни, че въпреки високите цени, представителите на бранша увеличават цените за клиентите си с до 20%.

Мария Юрганчева споделя, че и туристите, които посещават село Баня, са притиснати от инфлацията. В момента в курортното селище има посетители. Най-много са през почивните дни. Тук идват не само българи, о и много македонци. Тя уточни, че до момента не е получавала помощ от държавата освен преди две години, когато е назначила двама души на работа по социална програма.

По думите на Юрганчева има изисквания, които са пречка относно получаването на помощ чрез обявените от държавата социални мерки. Те се отнасят до онези, които се занимават само с туризъм. В село Баня освен с туризъм хората имат малки магазини, обясни Мария Юрганчева и допълни, че в тази ситуация те нямат право на помощ чрез социалните мерки. Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)