Избрани Новини

Спа дестинацията село Баня се разхубавява

Откриха официално новите реновирани улици

В село Баня, което се развива успешно като новата СПА дестинация на България, се състоя официалната церемония по откриването на новоизграденото кръгово кръстовище и части от реновираните улици "Ангел Даракчиев" и улица "Деветнадесета".
Лентата прерязаха кметът на община Разлог и кметът на село Баня Магда Първанова в присъствието на жители и гости на селото.
Водосвет отслужи отец Янко Русков, с хляб и мед се почерпиха всички – за да е на късмет, да носи радост и берекет на селото, на неговите жители и гости.
„През изминалата година Баня се нареди на четвърто място като СПА дестинация в България и този факт ни задължава да продължаваме да работим за развитието на селото" – сподели с радост кметът на село Баня Магда Първанова и искрено благодари на кмета на община Разлог на Красимир Герчев за изключителното отношение и поетапното решаване на проблемите на селото и на селата като цяло. „Благодаря за неговата последователна политика на изграждане на инфраструктурата, която е огромен мотиватор за инвестиции, за туристопоток, за по-добри условия на живот на всички.“ – каза още кметът на село Баня.
Красимир Герчев подчерта значението на добрата инфраструктура за разгръщане на потенциала на СПА дестинацията Баня и утвърждаването й в челните места не само в България, но и в Европа.
"С реконструкцията на улиците и изграждането на кръговото кръстовище значително подобрихме транспортно-експлоатационните качества и носимоспособност на настилката, с което осигурихме най-важното - безопасност на движението и добро отводняване на платната" - каза кметът на община Разлог.- Радвам се, че превърнахме тези улици на село Баня в модерни и красиви пространства – безопасни и функционални. И ще продължаваме да работим целенасочено и в Баня, и в цялата община."
Модернизирането на инфраструктурата в село Баня е в изпълнение на генералната инвестиционна програма на община Разлог за обновяване на инфраструктурата на селото и превръщането му в европейска дестинация с европейски вид.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов