Избрани Новини

Трима съдии встъпват в длъжност в Административен съд - Благоевград (снимки)

Новините

15-02-2022, 11:24

Снимка:

АС - Благоевград

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Административен съд - Благоевград отложи делото за избора на ректор на ЮЗУ

Ася Тодорова, Георги Иванов и Тодор Тодоров положиха клетва

На официална церемония председателят на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова посрещна съдиите, спечелили конкурса за първоначално назначаване в Административен съд – Благоевград. Ася Тодорова, Георги Иванов и Тодор Тодоров положиха клетва и подписаха клетвен лист пред съдиите от Административен съд – Благоевград.
„Поздравявам ви с успеха, който сте постигнали във вашето кариерно развитие! Добре дошли в съдебната власт! Вие имате привилегията да сте част от колектива на Административен съд – Благоевград. Посрещам ви в сплотен колектив и ви приветствам в атмосфера на колегиалност и подкрепа, с усърдни и отговорни служители в администрацията. Пожелавам ви да продължите професионалния си път с воля и енергия, с мъдрост и отговорност, за да затвърдим заедно постигнатите отлични резултати в дейността на съда. Вярвам, че с общи усилия ще отстояваме справедливостта, правовия ред и върховенството на закона“, приветства ги председателят на съда Мария Тодорова.
Новите магистрати в Административен съд – Благоевград са с дългогодишен професионален опит като юристи. Съдия Ася Тодорова е с 20 години юридически стаж. Повече от половината от професионалния опит на съдия Тодор Тодоров е във Върховния административен съд, където 9 години е бил съдебен помощник. 12 години стаж като съдебен помощник във ВАС има до момента и съдия Георги Иванов, който до назначаването му в Административен съд – Благоевград е работил и като юридически експерт в Инспектората към Висшия съдебен съвет.
Новите съдии са назначени на незаети щатни длъжности в изпълнение на решение по Протокол № 42/23.11.2021г., т.6.25.4. на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. На 15.02.2022 г. на официална церемония във Върховния административен съд те встъпват в длъжност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов