Избрани Новини

Константино Льондев представя картините си в Благоевград

Изложбата-живопис "Вино и любов" ще бъде открита днес в 14:00 часа

Галерия "ЕМЕ" - Благоевград представя изложба-живопис "Вино и любов" на Константино Льондев. Откриването е днес в 14:00 часа.
Изложбата на художника с италиански корени Константино Льондев ще бъде представена с вернисаж.
Всеки може да избере удобно за него време и да я посети. Ще бъдат представени и нови произведения, рисувани през последните месеци.
Според ценителите картините му носят колорита на Италия. Художникът разказва, че прабаба му е от Южна Италия – Полиняно а Маре, Пулия, което е родното място на знаменития певец Доменико Модуньо. По неговите думи тук е и най-добрата рибна кухня в света.
„Той е автор, който освен живопис, работи и скулптура, затова погледът му не е само в една посока - съвместява двата жанра в изобразителното изкуство в едно изразно средство. Защото когато човек погледне скулптурите му, има чувството, че вижда живопис, и обратното. А има афинитет към тези стари дървета в Южна Италия не само защото самият той е от тази част на Италия, а защото това е смисълът на историчността на човешкото развитие - да наблюдаваш и да осмисляш нещо, което е било толкова дълго преди теб и вероятно ще остане и след теб. Живата памет. И че всъщност всичко около нас е една суета, а човек трябва да мисли за това, което оставя след себе си“, заяви директорът на Института за културно наследство България-Италия Мариела Павлова при откриването на авторската му изложба в Хасково миналата година.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов