Избрани Новини

Върнаха в ареста шофьора, убил 17-годишната Виктория

Пътният инцидент стана на 29 януари на път от Хвостяне за Дъбница

Състав на Софийски апелативен съд уважи протеста на Окръжна прокуратура-Благоевград срещу мярка за неотклонение „домашен арест“, взета спрямо Реджеп Алиев.

28-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. „б”, пр. 1, вр. ал. 1, б. „в”,  вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 и по чл. 343б, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 28 ал. 1 от НК.

По воденото досъдебно производство е установено, че около 20,20 ч. на 29.01.2022 г. на път от с.Хвостяне за с.Дъбница, област Благоевград, Реджеп Алиев управлявал лек автомобил, марка „Форд“. Водачът не контролирал непрекъснато колата и не намалил скоростта, за да спре при възникналата опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходеца – 17-годишната Виктория О. Непосредствено след деянието обвиняемият напуснал местопроизшествието.

Р.А. е обвинен и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние.

Съдът прие, че комплексният анализ на събраните на този етап от разследването доказателства установяват всички обстоятелства, свързани с обвинението. Налице е реална опасност от укриване на обвиняемото лице и извършване на престъпление.

 С определение на съда взетата от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Реджеп Алиеве изменена в „задържане под стража“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)