Избрани Новини

Днес е делото срещу шофьора, прегазил 17-годишното момиче в Гърменско

Ще се гледа в 14.00 часа от Окръжен съд - Благоевград

Окръжен съд – Благоевград отложи насроченото за вчера дело по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража” на обвиняем за пътнотранспортно произшествие със загинало 17-годишно момиче. Причината за отлагането бе неявяване на адвоката на обвиняемия.

Следващото заседание по делото бе насрочено за днес от 14:00 часа.

Да припомним случилото се:

Наблюдаващият прокурор в Окръжна прокуратура-Благоевград привлече към наказателна отговорност 28-годишния Р.А. по обвинение за извършени от него престъпления по чл. 343 ал. 3 пр. 3 б. “б” пр. 1 вр. ал. 1 б. „в”  вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 и по чл. 343б, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 28 ал. 1 от НК.

Около 20.20 ч. на 29.01.2022 г. на път от с.Хвостяне за с.Дъбница, област Благоевград, обвиняемият Р.А. при управление на лек автомобил марка „Форд“, нарушил правилата за движение. Водачът не контролирал непрекъснато управляваното от него моторно превозно средство и не намалил скоростта, за да спре при възникнала опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходец – 17-годишната В.О. Непосредствено след деянието Р.А. избягал от местопроизшествието.

Водачът е обвинен и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние.

Според държавното обвинение налице е реална опасност обвиняемият Р.А. да се укрие и да осъществи друго престъпление. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура-Благоевград той бе задържан за срок до 72 часа.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)