Избрани Новини

Сдружение "Алтернативи Интернешънъл" реализира проект "Diversity Fest"

Той е с подкрепата на програма "Европейски корпус за солидарност"

През лятото на 2021г. благоевградското младежко сдружение "Алтернативи Интернешънъл" посрещна група от доброволци в Благоевград за период от 40 дни по програмата  "Европейски корпус за солидарност" /ЕКС/. Проектът "Diversity Fest" събра млади доброволци от Италия, Испания, Украйна, Грузия, Турция, които преобразиха Благоевград със своето присъствие. Фокусът на престоя на младите доброволци бе насърчаване на междукултурен диалог, многообразие, толерантност и солидарност, както и превенция на дискриминацияата. По време на престоя си в България доброволците организираха редица работилници и инициативи за деца и младежи, като се включиха в готвене и сервиране за хора в неравностойно положение, почистване на местния парк, както и възстановяване и реновиране на детска градина в с.Бараково. Доброволците организираха и интересни работилници и занимания за деца и младежи от Младежки център "Тимъти" - Кочериново.

Младежите организираха за поредна година и кампанията "Младежка каравана" във Варна, Бургас, Пловдив, Разлог и Благоевград, като се срещнаха със стотици младежи, информирайки ги за програмите за мобилност, обучение и образование за млади хора в Европа.
Може да се запознаете с доброволците и техните приключения и дейности в България тук:

https://issuu.com/alternativi-bulgaria/docs/boks_r_ile_alevler_boks_spor_dergi_kapa_2_

https://www.youtube.com/watch?v=9po2V_3j_Ks

А тук може да се вдъхновите от цветния Холи фестивал на толерантността, организиран за 12 август - Международният ден на младежта, заедно с работилници за графити, информационен щанд за програмите за мобилност и обучение и много други.

https://www.youtube.com/watch?v=1jfnNUmcH8s
Проектът "Diversity Fest" се организира от Сдружение "Алтернативи Интернешънъл" с подкрепата на програма "Европейски корпус за солидарност".

И не забравяйте - ако имате желание да се образовате, да бъдете стажант или доброволец в своята или друга страна, да пътувате, опознавате други култури, да учите нови езици и да развивате своите умения, следете "Алтернативи Интернешънъл" / https://www.facebook.com/alternativi.international/, които предоставят възможност на младежи да се включат в такива възможности в рамките на програмите Еразъм+ и Европейски корпус за солидарност - достъпни и безплатни за всеки млад човек.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов