Избрани Новини

Започна данъчната кампания в Благоевград

В момента няма никакво увеличение на задълженията на гражданите

Започна данъчната кампания в Благоевград. От управата на общината съобщиха, че в момента няма никакво увеличение на задълженията на гражданите. Размерът на такса битови отпадъци е 1,1 промила и е сред най-ниските в страната.
Собствениците на имущество имат възможността да заплатят пълния размер на задълженията до 30 април и да получат 5% отстъпка. След тази дата те ще могат да платят на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври 2022 г. Всички задължени лица ще получат уведомителни писма за размера на своите задължения и сроковете за плащане.
Касите в сградата на Община Благоевград са с работно време от 8:00 до 18:00 часа, с прекъсване от 12.30 до 13.00 часа. Плащане може да се направи и по банков път чрез ПОС терминал, както и чрез лицензирани оператори на услугата „Платежни услуги парични преводи” (EasyPay, EPay и др).
Община Благоевград предлага и услуга за плащане на местни данъци и такси чрез виртуален ПОС терминал за картови разплащания. Целта е собствениците на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат възможност да погасят своите задължения дистанционно. Платформата е изцяло общинска и работи без посредници.
Системата е опростена и е изключително лесна за ползване. Данъчно задължените лица могат да направят справка и да пристъпят към плащане на сайта www.blgmun.com в раздел „Електронни услуги“, „Справки и плащане на задължения плащане за местни данъци и такси“, влизайки в меню “Потребител”. Следва да бъде въведено ЕГН/ЕИК на физическо/юридическо лице, както и входящ номер и дата на документ, подаден в Дирекция “Местни данъци и такси”.
Услугата е напълно безплатна за данъчно задължените лица.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов