Избрани Новини

"Гората. бг“ ще подари 12 000 дръвчета на благоевградчани

Тази неделя от 11:00 ч. на площад "Георги Измирлиев“ всеки може да си вземе дръвче

„Гората.бг“ ще подари 12 000 плодни и декоративни дръвчета на хората от Благоевград и региона, като ги раздаде директно на всеки желаещ.

Това е поредна кампания на фондацията в областта, като вече бе пожънат огромен успех в градовете Петрич и Сандански, където бяха подарени над 10 000 дръвчета. През месец ноември в Благоевград с подкрепата на Общината и доброволци бяха засадени над 400 нови фиданки, дарени от ЮЗДП-Благоевград със съдействието на „Гората. бг“ и групата „Арена Благоевград“.

В неделя, в Благоевград, ще бъдат подарявани приоритетно плодни – сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки, череши, облачинска вишна, орехи, както и явори, борове, дъбове, златен дъжд, акация и др.

Инициативата ще бъде още една стъпка до целта на „Гората. бг“ от 3 милиона дървета в България (вече са засадени 1.65 милиона) и ще направи Благоевград и областта по-зелени, красиви и чисти.

Всички заедно ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На земята с всяко дърво!

Тази неделя от 11:00 ч. на площад „Георги Измирлиев“ екипът ще е на място, за да подари дръвчета на всеки желаещ.

Повечето фиданки са 50-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра, вишните, орехите, сливите (жълта афъзка) дюлята са качествени сортове, другите плодни дървета НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират. Ще получите и инструкции за съхранение, засаждане и грижа.

Всеки желаещ може да получи и повече бройки дръвчета, с уговорката да се грижи за тях, ако си носите използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата.

Апелът на организаторите е да бъде спазена създадената организация, която ще приложи противоепидемичните мерки, като ще има осигурени дезинфектанти, маски и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов