Избрани Новини

Обичаш ли гората, боклука в торбата!

25 чувала с боклуци събраха кюстендилски туристи в Осоговската планина

Туристическо дружество ”Осогово” - Кюстендил благодари на всички туристи, включили се в акцията „Да изчистим Осоговската планина”. Верни на традицията си, и тази година почистиха автомобилния път от с.Богослов – хижа Осогово – ПСС – местността Грамадите – Три буки. Инициатор на проявата е Росен Димитров /наемател на хижа Осогово/ и Владимир Ников, дългогодишен турист и водач, информира секретарят на дружеството Силвия Михова.

"Първата година напълнихме 66 чувала. От година на година чувалите намаляват. Поставиха табелки „Обичаш ли гората, боклука в торбата” - споделиха туристите. След добре свършената работа – събрани 25 чувала с боклуци, домакинът на хижа „Осогово“ почерпи туристите с богат обяд.

"На всички ни е приятно да посещаваме чисти места в красивата ни Родина, но не всички все още се включват в такива добри инициативи като почистване, засаждане, маркиране. Имат го за даденост. Планината е нашият дом и както се грижим за нашите къщи (чистене, ремонтиране, обзавеждане), така трябва да грижим и за Природата. Нали и красивите гледки и уникалните ни фотографии също имат нужда преди това от нас", добавя Силвия Михова, секретар на ТД „Осогово“ - Кюстендил.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)