Избрани Новини

В Симитли ще има високотехнологичен индустриален производствен парк

Това е единствената община в Югозападна България с такава придобивка

До един месец се очаква да бъде готов списъкът с ключовите индустриални паркове в България, обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в отговор на питане по време на парламентарен контрол в Народното събрание.

От думите ѝ стана ясно, че според Закона за индустриалните паркове Министерството на икономиката поддържа електронен регистър на индустриалните паркове и от влизането му в сила в регистъра са вписани 9 индустриални парка, един от които е „Индустриален парк високотехнологичен производствен парк Симитли“.

В бюджета за 2022 година са предвидени средства за национално съфинансиране за развитието на икономическите зони, като критериите, по които ще се определи този списък, ще бъдат публични. Министър Нинова пое ангажимент да представи критериите в Комисията по икономическа политика и иновации на Народното събрание.

Тя бе категорична, че от страна на държавата ще има грижа за този сектор, целенасочена държавна политика, роля на държавата в развитието на икономиката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов