Избрани Новини

Днес е поредното дело на майката, убила децата си в Сандански

Разпоредителното дело е от 9.30 часа

За днес – 4.02.2022 г., от 9:30 часа, Окръжен съд – Благоевград е насрочил разпоредително заседание по дело за убийство на малолетни деца в Сандански, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалите. Съдии на заседанието са Атанас Узунов и Петър Пандев.

Да припомним случилото се:

Обвиняемата живяла на семейни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил син - В.Т., а две години по-късно - през 2017 г., дъщерята И.Т.

На 19.11.2020 г., докато била у дома с децата си, Кристина Дунчева извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях, насочила се към децата и им нанесла множество силни удари с ножа.

Впоследствие пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата.

В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние Кристина Дунчева. не е била в състояние на физиологичен афект. При нея не се установява психично заболяване или друго заболяване, освен личностно разстройство - емоционално нестабилна личност. Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата.

Дунчева има изградена и съхранена психична годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов