Избрани Новини

Днес е поредното дело на майката, убила децата си в Сандански

Разпоредителното дело е от 9.30 часа

За днес – 4.02.2022 г., от 9:30 часа, Окръжен съд – Благоевград е насрочил разпоредително заседание по дело за убийство на малолетни деца в Сандански, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалите. Съдии на заседанието са Атанас Узунов и Петър Пандев.

Да припомним случилото се:

Обвиняемата живяла на семейни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил син - В.Т., а две години по-късно - през 2017 г., дъщерята И.Т.

На 19.11.2020 г., докато била у дома с децата си, Кристина Дунчева извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях, насочила се към децата и им нанесла множество силни удари с ножа.

Впоследствие пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата.

В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние Кристина Дунчева. не е била в състояние на физиологичен афект. При нея не се установява психично заболяване или друго заболяване, освен личностно разстройство - емоционално нестабилна личност. Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата.

Дунчева има изградена и съхранена психична годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)