В затворническа психоболница пращат майката, обвинена в убийство на двете си деца

Следващото заседание е насрочено за 9.02. 2021 г. от 10:00 часа.

Окръжен съд – Благоевград уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград и допусна настаняване за изследване в психиатрично заведение към СБАЛЛС при затвора в Ловеч на обвиняемата Кристина Дунчева. Състав на Окръжния съд прецени, че са налице процесуалните основания обвиняемата да бъде изследвана и да бъде изготвено заключение, тъй като намира, че първоначално изложеното по делото е недостатъчно и необосновано пълно.

От друга страна, магистратите приеха, че са налице достатъчно доказателства за влошеното психично и здравословно състояние на обвиняемата, което изисква специфични грижи.

Кристина Дунчева е обвинена в това, че на 19. 11. 2020 г. в апартамент на къща в Сандански, умишлено е умъртвила повече от едно лице – тригодишната си дъщеря и петгодишния си син, като убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвите начин - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 3 и 4, т. 4, пр. 2 и 3 и т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК. Деянието представлява тежко умишлено престъпление, за което законодателят е предвидил наказание „Лишаване от свобода“ от 15 до 20 г, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Постановеното определение от Окръжен съд - Благоевград подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд – София, като заседанието е насрочено за 9.02. 2021 г. от 10:00 часа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен