Избрани Новини

Дадоха условна присъда за контрабанда на хероин през Кулата

Общото тегло на дрогата е 500 грама на стойност 25 000 лева

С наложено наказание приключи делото срещу С.К. петричкото от с.Яворница, обвинен от Окръжна прокуратура-Благоевград за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал.1 от НК.

Обвиняемият С.К., в съучастие с друго лице – подбудител и помагач, направил опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин. Контрабандата била осуетена в резултат на проведена специализирана полицейска операция.

До разкриването на престъплението се е стигнало след постъпила в органите на реда оперативна информация за лица, осъществяващи регулярен трафик на наркотици от България за Гърция. В хода на работата по нейното систематизиране и анализиране е била установена цялостната схема на извършването на престъпната дейност.

В ранните часове на 4.10.2021 г., на ГКПП Кулата – Промахон е била извършена проверка на управлявания от С.К. тежкотоварен автомобил, пътуващ за Гърция. В специално пригоден тайник в камиона, в черна найлонова торба е бил открит правоъгълен пакет, опакован с тиксо. Съдържанието му е било тествано с полеви наркотест, реагирал положително на хероин. Общото тегло на предмета на престъплението е 500 грама, чиято стойност възлиза на 25 000 лева.

Водачът на превозното средство – 35-годишният С.К., е привлечен в качеството на обвиняем за опит за пренасяне през държавната граница на високорисково наркотично вещество. В хода на разследването е било установено, че наркотикът му бил предаден по-рано в с.Самуилово, община Петрич, от 48-годишния Г.А.

Обвиняемият С.К. се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура-Благоевград. С определението на съда му е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Делото срещу съучастника му – Г.А., продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)