Избрани Новини

Две деца от Разлог застанаха сред "Достойните българи"

Децата цяло лято правиха домашна лимонада и дариха спечеленото на дете в нужда

Две деца от Разлог, четвъртокласниците Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулос застанаха сред "Достойните българи" на "24 часа".
Голямата награда им беше връчена от министър-председателя Кирил Петков.
Децата цяло лято правиха домашна лимонада и дариха спечеленото на дете в нужда.
Добротата е жива!
Да припомним историята /Материалът е от сайта на Община Разлог, 29-ти ноември 2021 г. с автор Красимира Татарска/:

Изключително благородна постъпка, която е вдъхновяващ пример за това, как децата могат да се изградят, като отговорни личности и достойни човеци, които са съпричастни и добри. Четвъртокласници от ОУ „Никола Парапунов“ – Разлог с помощта и подкрепата на свои родители през лятото на тази година продават направена от тях домашна лимонада с естествени продукти (лимони, мед, мента и лавандула). Събраните средства дариха на майката на свой приятел, който има известни двигателни затруднения.
С много старание и отговорност Иван и Тими решават да организират своята дейност. Така през лятото зарадвали деца и възрастни от квартала с чудесна домашна лимонада, помощ за която получили от своите родители.
Събраните пари решават вместо да вложат в модерна компютърна игра – да дарят на свой връстник, който е отглеждан единствено от майка си, която с много постоянство и отговорност се грижи сама за него. Досега единствената помощ, която е получавала е от община Разлог и с дарението на двамата четвъртокласници, семейството получава не само финансова подкрепа, но и огромен жест на човещина, съпричастност и пример, как все още въпреки тревожното време, в което живеем има възрастни, които са достойни хора и възпитават достойни деца.
В инициативата със закупуване на приготвената от децата лимонада се включва и класната им ръководителка Жана Барова. Майките на двете момчета с много любов и отношение насочват децата към това, как самите те въпреки възрастта си могат да правят големи постъпки и дела, да бъдат съпричастни и добри хора.
За да ознаменуват доброто дело, като чудесен пример за това, как заедно - в училище и у дома децата се възпитават да бъдат отговорни и добри, съпричастни и благородни обществените възпитатели към МКБППМН връчиха на Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулос - ученици от четвърти "б" клас в ОУ "Никола Парапунов" в Разлог с класен ръководител г-жа Жана Барова по една ГРАМОТА ЗА ДОБРОТА. Защото добрите дела, заслужават похвала!
Ръководството на МКБППМН с предс. инж. Венцислав Гърменов, секретарят г-жа Славка Шаркова и обществените възпитатели Мария Костадинова, Лина Пъргова и Калина Ергина изразяват искрени поздравления и думи на признание към родителите и учителите на децата. При връчването на грамотите пред съучениците на Иван и Тими, обществените възпитатели споделиха, колко е важно този добър пример - за благородна и човешка постъпка да бъде истинска пътеводна светлина за всички - малки и големи, и всеки от нас винаги, когато може да даде дори малко от себе си и протегне ръка и помогне на човек в нужда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)