Областният управител Валери Сарандев посреща потенциален немски инвеститор

Той е доставчик за автомобилната индустрия от федерална провинция Баден-Вюртенберг

Областният управител Валери Сарандев ще посрещне днес изпълнителния директор на немска компания – доставчик за автомобилната индустрия от федерална провинция Баден-Вюртенберг.

Поводът за визитата е изразеният интерес от страна на немския инвеститор за проучване на инвестиционните възможности в Благоевград да бъде изграден завод за изработка на високотехнологични изделия, предназначени за автомобилостроенето.
Инвеститорът е придружаван от ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси в Мюнхен Стефан Йонков, а инициативата именно Благоевград да бъде сред локациите, които се посещават в България, е обсъдена и договорена още през месец ноември миналата година с бившия областен управител Николай Шушков.
След срещата в Областна администрация представителите на немската компания ще се срещнат с кмета на Благоевград Илко Стоянов, като заедно с представители на общинската администрация ще бъдат обсъдени конкретните параметри и необходимите условия за осъществяването на инвестицията.
Визитата ще продължи с оглед на потенциални индустриални терени, върху които да бъде изграден заводът на компанията.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"