Избрани Новини

Световния ден на снега отпразнуваха в Осогово

Зимата е най-подходящият сезон за много интересни игри

За Световния ден на снега туристите от туристическо дружество „Осогово“ в Кюстендил  организираха снежен празник в Осоговската планина. В местността „Студен кладенец“ се събраха туристи от всички възрасти и след чаша кафе и чай всички бяха готови за забавлението, информира Силвия Михова, секретар на дружеството.
Какво е зимата без правенето на снежни човеци? Ако поне веднъж не направиш такъв, имаш чувството, че изобщо не е имало зима. Туристите направиха четири снежни фигури. Всичките бяха много оригинални и неповторими. Настроението се приповдигна и под съпровода на снежни детски песни. Последваха стрелба в кош, снежен бейзбол, снежно хоро, „двама са малко, трима са много“, точна стрелба и други. Зимното дърпане на въже създаде много емоции, защото при играта често се случва единият отбор да падне, а какво по-безопасно от това да паднеш в пухкавия бял сняг? Зимата е най-подходящият сезон за много интересни игри и за дишане на малко свеж въздух.
Разбира се, най–интересната част след всичките игри са наградите. Имаше за всеки по нещо: за най–малкия участник – Алекс /само на 3 години/, за най–активните /Никола - 4 год. и Яна – 10 год./, приз „Снежна принцеса“ – принцеса Яна и приз „Снежна кралица“- кралица Димитринка и много други. Всички останаха много доволни от гостоприемството на домакините на обект „Студен кладенец“.
Туристите с нетърпение очакват следващите прояви на ТД „Осогово“ - Кюстендил. И както и да се каза тя, важното е да се забавляваме, разказва Силвия Михова – секретар на ТД „Осогово“ - Кюстендил.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)