Днес е Международен ден на прегръдката

По време на приятелска прегръдка хората обменят душевна топлина

На 21 януари светът празнува един от най-необичайните празници - Международен ден на прегръдката (International Hug Day). Той е създаден в САЩ през 1986 г. под името Национален ден на прегръдките (National Hugging Day), а след това бързо се разпространи по целия свят.

Според традицията на празника, на този ден могат да се подаряват приятелски прегръдки даже на непознати хора. Въпреки младата възраст на празника, днес е трудно да се намери неговия автор - не е известно кой е измислил тази идея за "близкото" честване на 21 януари и защо била избрана точно тази дата. Смята се, че инициаторите на празника са били студенти. Именно на този ден младежите и девойките са се прегръщали помежду си без интимен мотив. Според една легенда, по време на приятелската прегръдка хората обменят душевна топлина. Психолозите смятат, че хората, които искат да ви прегърнат в обятията си, самите те желаят да изпитат чувството на сигурност, комфорт и любов. А прегръдките ни съпътстват през целия живот. Ние прегръщаме приятели и роднини по време на срещи, след раздяла, прегръщаме се помежду си, за да изразим радост и благодарност един към друг.

Хубавото е, че честването на 21 януари не да изисква никакви материални разходи. Трябва само щедро да възнаградите с топлината си всеки, който желаете. Поздравявайки по повод празника, подарете на вашите близки и любими хора прегръдката си в знак на топли отношения към тях, за да напомните за най-искрените си топли чувства и радост към вашите родители, приятели, близки и други хора.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"