Избрани Новини

Ученици изрисуваха "Целувката" на Густав Климт върху пейка

Филибелийски чешити

03-10-2018, 16:00

Снимка:

Сдружение "БГ Бъди активен"

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Целувката!... (галерия)

Световен ден на целувката

Работилница за пейки преобрази 20 стари пейки в града на тепетата

В рамките на 3 дни инициативата „Работилница за пейки“ обнови 20 пейки в Пловдив. Градинката, намираща се на метри от Националната гимназия по сценични кадри,  придоби нова по-цветна визия, след като стана част от “Сервиз за пейки” на Destructive creation. Всичко това се случи като част от националния проект "Място", финансиран от Coca Cola Foundation и ръководен от сдружение "БГ Бъди активен".
Близо 20 ученици от Националната гимназия по сценични кадри се включиха като доброволци с проекта и преобразиха ремонтираните пейки в градинката. Децата сами избраха как да изрисуват пейките, така че да направят мястото свое и да се чувстват добре в него. Изборът им се спря върху картината „Целувката“ на Густав Климт. „Предложихме на Училището по сценични кадри, тъй като то се намира в непосредствена близост до мястото, да изберат нещо и да го направят, така че да е приятно за тях самите“, каза Биляна Милева, проджект мениджър на БГ Бъди активен - „Идеята на проекта е въвличането на местните общности за подобряване на занемарени места в градската среда, които не са поддържани.“
След осъществената работилница ремонтираните пейки по територията на страната станаха 54. Следващата пейка, която ще бъде трансформирана, ще бъде в Габрово, издадоха момчетата от Destructive creation,  а до края на годината остават още 46.
 „Сервиз за пейки“ е проект за малки, но много забележими и въздействащи, спонтанни намеси в градската среда чрез ремонт на счупени пейки из цялата страна. До края на годината сдружение БГ Бъди активен и проектът _Място/TheSpot ще ремонтира 100 пейки по територията на България. Основната  цел е да покаже самоинициативата и доброволният труд в обществена полза с цел подобряване на градската среда, като местните жители в квартала биват провокирани да се включат с доброволен труд и да заемат своето място като активни граждани.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)