Избрани Новини

Казано е: "Глас народен, глас Божи!"

Кметът на Благоевград внесе предложение до ОбС за намаляване на такса "Смет“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общинския съвет за намаляване на такса „Смет“ от 2,9 на 2,1 промила. 
Ставката бе завишена в края на 2021 г., а решението на кмета идва след обстоен анализ на нагласите на хората и икономическата ситуация в страната.
„Дебатът по повод увеличение на такса „Смет“ за физически лица в община Благоевград сякаш започна сред обществеността едва след като беше взето решение №550/17.12.2021 г. от Общински съвет - Благоевград.
Пряката демокрация и зачитането на мнението на отделния човек са принципи, зад които винаги категорично съм заставал. Именно затова:
- Отчитайки затрудненото финансово положение на жителите, особено в момент на висока инфлация, когато цените на тока, газа, горивата, хранителните продукти поскъпват;
- Отчитайки многобройните разговори с обикновени хора (не такива, които търсят политически дивиденти и не такива, чиято основната дейност е да тролят в социалните мрежи);
- Отчитайки обстоятелството, че на 12.01.2022 г. не се състоя свиканото извънредно заседание на Общински съвет – Благоевград поради липса на кворум;
- Отчитайки сложността на правния казус, който може да породи неимоверно тежко облагане в началото на следващата година и бремето да падне върху отделния човек;
- Отчитайки факта, че действията ми трябва да са съобразени преди всичко с обществеността, а не толкова с правотата по определен юридически казус, внесох предложение до Общински съвет – Благоевград за намаление на такса „Смет“ от 2,9 на 2,1 промила.
Така на практика ще се съобразя с волята на хората и в същото време ще направя това, което се очаква от един кмет, а именно да съумее да запази финансовата стабилност на общината. Наясно съм, че последното ще бъде трудно на фона на поскъпващите такси и услуги не само на национално, а и на световно ниво, но съм убеден, че усилията си заслужават, защото гласът на хората за мен е важен!
Ценя диалога и всяка гражданска позиция!“, гласи позицията на кмета.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов