Избрани Новини

ГЕРБ - Благоевград: Категорично против сме увеличението с 300 % на такса смет на благоевградчани

"Против сме и срещу тегленето на заем от 29 млн.лв.", заявиха от партията

ГЕРБ - Благоевград се обявява против увеличението с 300 % на такса смет на благоевградчани, заявиха на пресконференция общинските съветници от ГЕРБ. В пресконференцията участваха още областният организационен секретар Даниела Савеклиева и общинският ръководител на ГЕРБ-Благоевград Росица Димитрова.
„В сегашната икономическа ситуация в държавата, когато цените на газа, тока, хранителните продукти хвърчат нагоре, да увеличаваме таксите на благоевградчани означава да ги затрудним още повече”, коментира Красимир Роячки. По думите му единствено групата съветници от ГЕРБ са се възпротивили срещу предложението на кмета на Благоевград Илко Стоянов от ИТН да се увеличи такса смет от 1,1 на 2,9 промила, но решението е било прието от мнозинството.
„Впоследствие областният управител на Благоевград върна това решение за ново разглеждане от ОбС, но насрочената за днес сесия се провали поради липса на кворум. Единствено ние от ГЕРБ се явихме в зала, за да направим всичко възможно да се спре увеличението. Безпрецедентно абдикиране от задължения на местните парламентаристи от БСП, ДПС, групите около председателя на ОбС, които не дойдоха на заседание и така го провалиха. Крайно безотговорно отношение към гражданите на Благоевград”, заяви общинският съветник от ГЕРБ Кирил Илиев. Той уточни, че сега решението на проблема се прехвърля към областният управител.
Според ГЕРБ общинската администрация в Благоевград, начело с кмета от ИТН, се опитва  да натовари гражданите с разрешаването на тежкото финансово положение, в което е изпаднала община Благоевград през последните месеци.
ГЕРБ се обяви и срещу предложението на кмета Илко Стоянов за теглене на кредит от 29 млн.лв., с които да се оправи градският парк „Бачиново” и градът да стане привлекателна туристическа дестинация.
„Този проект е ненавременен, приоритетите сега трябва да са други, да се правят инвестиции в инфраструктура, в промишлена и индистриална зона, което ще привлече инвеститори и ще се разкрият нови работни места”, категоричен бе Красимир Роячки. Според него кметът Стоянов няма мандат да реализира такъв мегаломански проект с чудовищни инвестиции, които трябва да плащат и следващите поколения.
„Община Благоевград прави опити с неясни проекти да харчи пари по почина на правителството на промяната, което похарчи 9 млрд.лв. за 9 дни”, каза още Роячки.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)