Избрани Новини

COVID леглата в Благоевградска област са на привършване

Тежка е ситуацията и с карантинираните преподаватели и ученици

COVID леглата в Благоевградска област са на привършване. Очакванията на лекарите са другата седмица всички да бъдат заети, информира БTВ.

Ще започне да се налага да връщаме тежко болни, тъй като не можем да им осигурим легло и съответно апаратна вентилация“, каза д-р Росен Стойчев, началник на отделението по реанимация към МБАЛ-Благоевград.

Той лекува най-тежко болните. „Това са пациенти, които са преминали поне две седмици, неглижирали са оплакванията, не са потърсили лекарска помощ, мислейки, че това е лека настинка и ще премине от само себе си“, каза още д-р Стойчев. Тежка е ситуацията и с карантинираните преподаватели и ученици.

„Критично е положението в Благоевград, Гоце Делчев и Петрич“, информира Ивайло Златанов, началник на РУО-Благоевград. От утре в една от големите гимназии в Благоевград минават на ротационно обучение.

Новите случаи за последното денонощие в областта са 111, като общият брой до момента е 39 044. За последните 7 дни Благоевградска област е с ръст на заболеваемостта с 62%. Преди 14 дни тя е била 356 на 100 000 души, а днес е 1933, което е ръст с 443%.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов