Избрани Новини

Ковид 19 покоси операционна сестра в урологията на МБАЛ - Благоевград

Причината за смъртта й е откъснал се тромб

Тромбемболия след прекаран Ковид19 уби най-дългогодишната операционна сестра в урология на МБАЛ - Благоевград. 60-годишната Сашка, както я наричат колегите й,  издъхнала внезапно, след като се върнала на работа, лекувала се с дни от Ковид 19. Причината за смъртта й е откъснал се тромб, който запушил важни кръвоносни съдове, коментират в здравното заведение, информира struma.com.

Новината за внезапната й смърт буквално разтърси колегите й, за нея никой не може да каже лоша дума, коментират лекари и сестри. Изключителен професионалист, отдал десетилетия в операционната на отделението, Сашка е била любимият медицински работник на стотици пациенти.

Плашеща е статистиката около смъртността по време на тази вълна. Миналата седмица над 20 човека загубиха живота си в Благоевград заради Ковид. В момента в реанимация няма места, пълни са и останалите отделения. Оказва се обаче, че много страшни са и последствията от коварния вирус. Освен физиката, вирусът уврежда сериозно и психиката на пациентите.

Вчера младо момиче, студентка от Благоевград, се самоуби. Казват, изпаднала в депресия от страх от зараза. Мъж, който се лекувал от Ковид, се хвърли от 7-мия етаж на болницата в Петрич, а друг направи опит да избяга със скок през прозореща на реанимация на МБАЛ, изпаднал в тежко психично състояние, гледайки страданието на хората около него.

Ограничаването на свободата нанася пагубни последствия върху крехката младежка психика, затова младите изпадат в депресия, коментират психиатри, не търсят помощ и се стига до фатални последици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов