Избрани Новини

Любомир Янев, уловил Богоявленския кръст в Симитли, дари средства за чешма

Чешмата и навесът ще бъдат изградени в махала "Косячка” на квартал "Ораново”

Традицията в Симитли повелява - момчето или мъжът, който на 6 януари, Йордановден,  "спаси" Богоявленския кръст от водите на река Струма, да дари средства за кауза, която той си избере.

Тази година големият късметлия в града, който пръв успя да извади светинята от студените води на реката, е Любомир Янев. След като бе посрещнат като дълго чакан гост в общинската администрация, той обиколи и къщите на своите съграждани. Те от своя страна го дариха с пари заради доброто дело, което прави, давайки им да се докоснат до Богоявленския кръст, за да са здрави през цялата година.

Любомир Янев, който за втори път успя пръв да открие и извади кръста от водите на река Струма, дари част от събраните средства за изграждането на чешма и навес в махала „Косячка” на квартал „Ораново”.

При първото улавяне на светинята Любомир Янев дари част от събраните средства за изграждането на чешма на друга детска площадка в кв.„Ораново“. Финансова помощ за делото, подето от младия мъж, бе осигурена и от община Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)