Избрани Новини

Стартираха СМР дейностите на ул."Листопад“ в Благоевград

Общата стойност на проекта е 1 276 590.99 лв.

Заместник-кметът по европейско развитие и иновации Дамян Качулски направи първа копка и с това даде старт на СМР дейностите по проект „Изграждане и благоустрояване на ул.„Листопад“ в IV микрорайон в Благоевград. “Проектът се финансира със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 1 276 590.99 лв., от които европейско финансиране в размер на 1 085 102.34 лв. и национално финансиране 191 488.65 лв., като продължителността му е 24 месеца“, поясни по време на церемонията зам.кметът.
Основната цел на проекта е изграждане и благоустрояване на ул."Листопад" в IV микрорайон чрез създаване и трайно подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики и носимоспособността на настилката, осигуряване на условия на безопасност на движение, комфорт на пътуването и добро отводняване на улицата, осигуряване на естетична и хармонична среда, с което ще се подобри жизнената и работната среда на жителите и гостите на Благоевград.
С изпълнението на проектните дейности ще се постигне синергичен ефект с изпълнените до момента мерки в района за подобряване на градската среда, с което ще се подобри функционалността и достъпността до IV микрорайон и цялостно подобряване облика на града.
Отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отслужи водосвет за здраве. На церемонията присъстваха още граждани, служители към общинска администрация, представители на фирмата-изпълнител.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов