Избрани Новини

Граждански комитет е срещу увеличената такса смет в Благоевград

Ще поиска да бъде преразгледано взетото на 17 декември решение

Срещу драстичното увеличение на такса смет за жителите на Благоевград се обявяват от Инициативен граждански комитет в областния център, предаде БНР. Те искат това решение да бъде преразгледано на сесията на Общинския съвет и да бъде подложено на публично обществено обсъждане. Това беше заявено на пресконференция от членовете на гражданската формация.
„Във време на пандемия и икономическа криза, решението да се увеличи близо 3 пъти таксата смет за жилищните сгради е недопустимо и социално безотговорно“ е становището, което категорично подкрепят от сформирания Инициативен граждански комитет в Благоевград. Председателят му Емил Грозданов подчерта, че няма прозрачност на приетото решение.
Димитър Урдев от екипа на гражданския комитет остро разкритикува липсата на отговори от общинските власти и попита дали необоснованото увеличение ще подобри услугите по сметосъбирането.
На общинската сесия представители на Инициативния комитет ще поставят отново въпроса за увеличената такса смет и ще поискат да бъде преразгледано взетото на 17 декември решение.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов