Избрани Новини

След референдума в Кюстендилско: хората не дават повече пари за данъци и такса смет

Кюстендилци не подкрепиха исканото увеличение на данък сгради и такса смет

2 593 души се включиха в общественото допитване за повишаването на данък сгради и такса смет за територията на община Кюстендил. Жителите на селата и в града не са подкрепили предложеното от Общината увеличение на данъците и таксите.

От общия брой на участвалите в допитването за неповишаването на данък недвижими имоти са гласували 59 процента, а за неповишаването на такса битови отпадъци - 54 на сто.

За повишаване на данък сгради и такса битови отпадъци са гласували 33 процента от участвалите във вота в града, 67 на сто са дали отрицателен отговор. 41 процента са подкрепили исканото увеличаване на данък недвижими имоти, а повишаването на таксата за битови отпадъци са подкрепили 46 на сто.

Това, разбира се, се очакваше. Никой не желае да плаща повече пари за услуги, които не винаги са качествени. Във Фейсбук групите веднага се разгоряха дискусии за необходимостта от оформяне на тротоари в селата, че контейнерите за смет там се изпразват 2- 3 пъти в месеца, че водопроводите дават аварии непрекъснато. Хората искат повече от направеното досега. Може би, когато останат доволни от стореното, резултатите ще бъдат различни при нов референдум.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов