Избрани Новини

Започва Националният конкурс "Възкресение Христово"

Краен срок за изпращане на конкурсните творби - 1.04.2022 г.

Пo решение на Св. Синод на БПЦ-БП Синодалният Културно-просветен отдел обявява Национален конкурс "Възкресение Христово" - 2022 в следните категории изобразително изкуство, литература - поезия и проза и фотография. В конкурса могат да се включат деца от 3-та и 4-та група на детските градини и ученици от 1-ви до 12-ти клас. Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха.

Краен срок за изпращане на конкурсните творби - 1.04.2022 г. (петък).
Адрес за изпращане на конкурсните творби: Културно-просветен отдел, Св.Синод на БПЦ-БП, за националния конкурс "Възкресение Христово", ул."Оборище" №4, софия 1000.

Email: skpotdel@bg-patriarshia.bg (само за литературните творби)

Всяка творба задължително трябва да съдържа следната информация:

B десния ъгъл на гърба на творбата да бъде написано четливо:

- Заглавие на творбата;

- Трите имена на автора;

- Възраст, група / клас;

- Град / село, област, училище / ОДК / енорийско училище / клуб;

- Адрес и телефон за връзка с участника или неговия родител;

- Името на преподавателя / ръководителя и негов телефон за връзка.

В конкурсния статут се съдържат всички условия и насоки, които са задължителни за участниците и които ще подпомогнат тяхната подготовка в избраните от тях категории.

Имената на наградените участници с протокола на журито от съответния раздел ще бъдат качени на 20.04.2022 г. на официалния сайт на Св.Синод на БПЦ, Раздел новини: https://bg-patriarshia.bg/news .

В случай, че епидемичната обстановка в страната позволява, награждаването на участниците в Националния конкурс ще бъде на 15.05.2022 г. (4 Неделя след Пасха – на Разслабления) в столичния храм „Св.Св. Кирил и Методий“ (София, ул.„Георг Вашингтон“ № 47, до Женския пазар и Лъвов мост) след приключването на св.Литургия. След награждаването се предвижда откриване на изложба с наградените творби в храм „Св. .Св. Кирил и Методий“. В случай на забрана за провеждане на организирани събития в страната, наградите ще бъдат изпратени до наградените участници по куриер, като те ще бъдат своевременно уведомени.

Статутът на Конкурса предвижда, след изтичане на изложбата на конкурса, творби от Раздели „Изобразително изкуство“ и „Фотография“ да участват в благотворителна разпро-дажба със социално-милосърдна насоченост към деца в нужда.

С целия статут на конкурса може да се запознаете тук.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов