Избрани Новини

Победителите в конкурса "Коледна магия” в Белица вече са известни

Първенците ще получат своите награди днес от 10.00 ч. в читалището

На 7 декември Община Белица и Народно читалище "Георги Тодоров 1885" обявиха конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия” за учениците от 4 до 8 клас от общината.
Участниците в конкурса трябваше да нарисуват красива коледна картичка и към нея да добавят своето оригинално пожелание за празника. Към творбите за конкурса, на допълнителен лист, участниците трябваше да добавят трите си имена, възраст, училище и клас.
В читалището пристигнаха многобройни, невероятно красиви и пъстри коледни картички с оригинални послания само от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Белица.
Оценяването, освен вълнуващо, беше и изключително трудно. В избора на печелившите предложения взе участие част от екипа на читалището и инж. Мария Мраценкова, която поканихме да се включи в нелеката задача на журито.
И тъй като не успяхме да се спрем само на една най-добра картичка, победителите в конкурса за коледна картичка, спазили всички критерии, са:
На първо място – Зарифка Юмерова – 5 „а“ клас
На второ място – Мелиса Исмаилов – 7 “б“ клас
На трето място – Роси Георгиева – 5 „б“ клас и Фатме…/ не е написала трите пълни имена/ от 5 “а“ клас
Тъй като в купчината от картички с послания се намериха и многобройни декоративно изработени творби, журито реши да определи нова категория за награди с иновативен характер.
На първо място – Таня Иванова – 7 „а“ клас
На второ място – Салих Шольов – 6 “б“ клас
На трето място – Елиф Вехова – 5 „б“ клас и Адиле Вехова 8 “а“ клас
Първенците ще получат своите награди днес от 10.00 ч. в читалището лично от инж. Мария Мраценкова – председател на журито, впечатлена от красотата и творчеството на всяка една ръчно изработена картичка. На всички останали ще бъдат раздадени поощрителни награди.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов