Избрани Новини

Водите на Струма застрашават петричкото село Тополница

Хора се опасяват, че при пролетното снеготопене водите може да достигнат до къщите

Изместено е коритото на река Струма край петричкото село Тополница. Местните хора се опасяват, че при пролетното снеготопене водите може да достигнат до къщите, съобщава Нова ТВ.

Придошлите води са довлекли много интертни материали, а това е причинило изместване на коритото надясно в посока село Тополница. За година преместването е с 40 метра. Засега изглежда, че къщите са на безопасна височина. При продължаващо изземване на брега от реката обаче опасността за домовете ще стане реална.

Според кмета на селото Любен Маринополски реката е започнала да променя коритото си и десният бряг го подяжда сериозно. “Притесненията са ми, че ще почне да завладява и земеделски земи, което не е добре за нашите селскостопански производители. Изсипват се за кратко време много валежи, а тая вода трябва да иде някъде. Дигата на места е вече компроментирана, това са инертни материали, това са острови, донесени от водата”, заяви Маринополски. Според него трябва да се помисли по въпроса да се отдадат на концесия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов