Избрани Новини

БЧК обучава деца за реакция при наводнения и кризи

Първите групи от Благоевградска област включва 51 ученика от Белица и Разлог

Консорциум „ДИКОН- БЧК“ рестартира организацията за включване на училища от Благоевградска област в обучения за практическа подготовка на ученици от 3-ти до 5-ти клас за реакция при наводнения и последващи кризи в учебния център на ГДПБЗН - МВР в София.
Проектът се изпълнява от 2018 година от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН-МВР), финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014–2020г.”.
Провежданите обучения има за цел подготовка обхващаща изграждане на институционален капацитет, чрез събиране на добри практики в държави членки на ЕС в областта на подготовката на населението, обучения на обучители и обучения на различни целеви групи от населението, разработване на учебни планове и програми и провеждане на национални състезания.
Първите групи от Благоевградска област включва общо 51 ученика от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Белица и СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" - Разлог, които през изминалата седмица с интерес и желание участваха в обучителните модули. Те придобиха основни умения и знания за реакция преди, по време и след наводнение.
Очаква се в следващите групи да се включат ученици от Гоце Делчев, Кресна, Разлог, Долно Дряново, Брезница и Благоевград.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)