Избрани Новини

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста обвиняем за убийство

34-годишния К.С.М. е обвиняем за убийство на жител на село Катунци

Окръжният съд в Благоевград определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 34-годишния К.С.М. - обвиняем за убийство на жител на село Катунци, община Сандански.

Мъжът е обвиняем за това, че на 5.01.2022г., около 22:45 часа, в с. Катунци, е причинил смърт по непредпазливост на Л.К.Ш. , вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

След анализ на събраните писмени и гласни доказателства Окръжният съд прецени, че е налице обосновано предположение за евентуална съпричастност на обвиняемия към повдигнатото му обвинение, предмет на разследване по досъдебното производство.
С оглед на завишената обществена опасност на деянието, за което мъжът е обвинен, и предвидената за същото наказателна отговорност, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години, съдът прецени, че при по-лека мярка за неотклонение е налице реална опасност от бъдещо неправомерно поведение на обвиняемия, което не е оборено от доказателствата по делото.

Определението, с което Окръжният съд налага на обвиняемия най-тежката мярка за процесуална принуда, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - София в тридневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов