Избрани Новини

Води се разследване за смъртта на мъж в село Катунци

С постановление на прокурор К.М. е задържан за срок до 72 часа

Окръжна прокуратура-Благоевград привлече в качеството на обвиняем К.М. (на 37 години) за извършено от него престъпление по чл. 115 от НК – умишлено причиняване на смърт.

Към настоящия момент от разследването е установено, че вечерта на 5.01.2022 г. в снек-бара към магазина в с.Катунци имало посетители, които употребявали алкохол. Между двамата от тях – Л.Ш. и К.М., възникнало напрежение, прераснало в сбиване пред търговския обект.

Първоначално свидетели на случващото се успели да разтърват спорещите мъже. Впоследствие обаче - около 22,45 ч., К.М. нанесъл удар на 38-годишния Л.Ш., вследствие на който той паднал. Пострадалият бил транспортиран в лечебно заведение в Сандански, където била констатирана смъртта му.

Пристигналите на местопроизшествието полицейски служители са извършили оглед. Разпитани са свидетели на инцидента. Направена е аутопсия на трупа на починалия мъж. Назначени са експертизи.

С постановление на прокурор К.М. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден