Избрани Новини

Готови са новите класни стаи в Първо основно училище в Петрич

Осветиха новата пристройка в училището

Вълнение съпроводи освещаването на новата пристройка в Първо основно училище “Кочо Мавродиев“ в Петрич. Строителството започна след отпускането на средства от Министерството на образованието и науката през 2019 година. Целта беше учениците и в това училище да преминат на едносменен режим на обучение. Новите четири класни стаи са изградени по всички изисквания за пълноценен образователен процес, в пристройката има широк коридор и санитарни помещения.

Кметът на общината Димитър Бръчков поздрави учениците и учителите с придобивката и пожела да продължат с постигането на високи образователни резултати. Директорът на Първо основно училище „Кочо Мавродиев“ Аспарух Въчков каза, че дълги години са правени усилия да бъде разширена материалната база, а днес това е факт – сбъдната е една мечта.

В училището се обучават 330 ученици от подготвителен до седми клас. С кратка програма се изявиха децата от подготвителна група и първокласниците на училището. По покана на Община Петрич специален гост беше режисьорът Искрен Красимиров, който поздрави учениците със свое стихотворение, посветено на революционера и поет Христо Ботев, защото денят за освещаването на новите класни стаи съвпада с навършването на 174 години от рождението на Ботев. „Носете героите в сърцето“, призова Искрен Красимиров. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов