Избрани Новини

Ще поеме ли Община Благоевград нов дългосрочен дълг?

Общественото обсъждане за поемане на дългосрочен дълг е на 6 януари в 16 часа

Обсъждането за дългосрочен дълг - присъствено и онлайн, превръщането на Благоевград в атрактивна туристическа дестинация е акцент и на европейско ниво.
Община Благоевград дава възможност на всички заинтересовани да се включат в общественото обсъждане за поемане на дългосрочен дълг, като те ще могат да го направят присъствено в зала „22 септември” или онлайн чрез платформата Zoom. Дългът е необходим за превръщането на Благоевград във водеща туристическа дестинация.
Участие в срещата в Zoom, може да бъде осъществено чрез следния линк:
Meeting ID: 329 246 6498
Passcode: 144005
Срещата с обществеността започва в 16.00 часа на 6 януари в зала „22 септември“.
Общественото обсъждане касае поемане на дългосрочен общински дълг от Община Благоевград, като средствата са необходими за финансиране на допустимите разходи по проект „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“ - цялостно саниране, възстановяване и силно разширяване на съществуваща зелена паркова зона по поречието на река Бистрица, изграждане на площадки за общо достъпни видове спорт на открито, изграждане на зони за отдих, основен ремонт и реконструкция на аквапарка, изграждане на нов закрит плувен басейн и СПА център.
Темата за развитие и надграждане на парк „Бачиново“, модернизирането на Аквапарка, както и превръщането на Благоевград във водеща туристическа дестинация вече са акцент и на европейско ниво. На ключовите проекти, които предстои да бъдат реализирани в Благоевград, бе посветена и статия в престижната европейска платформа „TheMayors.eu“. Сайтът публикува информация за седемте амбициозни проекта на Община Благоевград, сред които са подобряване на инфраструктурата, обособяване на индустриални зони и "впечатляваща концепция" за използването на термите в града.
"Кметът Илко Стоянов беше избран през м.юни със силна предизборна програма за промяна на града и сега работи в посока изпълнение на обещанията си. Той представи пакет от свързани проекти, които ще трансформират и модернизират Благоевград, поставяйки го на европейската туристическа карта", пише в част от материала, публикуван в сайта www.themayor.eu.
Цялата статия може да намерите тук: https://www.themayor.eu/…/blagoevgrad-unveils…
Покана и подробности за общественото обсъждане са публикувани на: http://www.blgmun.com/cat8/5527/POKANA_DALG.html.
Общественото обсъждане може да бъде проследено в реално време и на страницата на Община Благоевград във фейсбук.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов