Избрани Новини

Очаква се 20% поскъпване на хляба в Благоевград

От лятото досега цените постоянно вървят нагоре

Скок на цените на хлебните изделия в Благоевград - очаква се той да поскъпне поне с 20% през следващите дни, информира БНТ.

В един от обектите на хлебопроизводителя Димитър Бакалов преди година са работели 17 души. Днес те вече са четирима, а причината е поскъпването на консумативите и сметките. Поради това се налага и поредното увеличение на цената на хляба.

"Хлебните изделия винаги се вдигат с от 5 до 10%. Никога, поне в последните години не сме ги вдигали с голяма разлика, но лошото е, че всички контри отиват за сметка на производителя. Понеже когато се вдигат олиото, захарта, солта или което и да е, то се вдига с 20 - 30%, обаче в една закуска или един хляб отива много малък грамаж и това означава, че не може винаги да нагодиш цената с процентното увеличение", обясни Бакалов.

От лятото досега цените постоянно вървят нагоре, подчерта хлебопроизводителят. Вдигането не електроенергията се усеща най-силно и може да не доведе до фалити, но ще доведе до затваряне на фирмите, които ще чакат по-добър момент, за да не работят на загуба.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)